fbpx

На този ден в авио-историята: 12 години Lufthansa Technik – София

Снимки: Ангел Александров, по информация на Стефан Геков

                На 28 октомври Lufthansa Technik AG официално откри своя авиоремонтен терминал в България. Съоръжението за ремонт на самолети Airbus A320 и Boeing 737 е разположено в района на Летище София и вече заема площ повече от 50 хиляди кв.м.

От откриването си през 2008 година досега Lufthansa Technik – София се наложи като един от водещите центрове за основен ремонт и техническа поддръжка на самолети в Европа. Българското подразделение заема стратегическо място в цялостната структура на Lufthansa Technkik Group, като към днешна дата в него са заети 1 300 служители.

На 28 октомври 2017 година бе открита и най-новата придобивка – новият Хангар 1, който е и най-големият в комплекса на компанията. В него могат да се обслужват и ремонтират 3 тяснофюзелажни самолета и 1 широкофюзелажен. С това поточните линии за ремонт на тяснофюзелажни машини стават общо 8. Така базата в София се превърна в най-голямата в системата на Lufthansa Technik в Европа.

В рамките на тези 12 години от откриването си Lufthansa Technik – София e обслужила самолетите на над 60 авиокомпании, сред които водещи имена като Qatar Airways, Austria Airlines, Turkish Airlines, Wizz Air, Easy Jet, FlyDubai, British Airways, Aeroflot и други.

Зорница Буковска

Подобни новини

error: