fbpx

Airbus ще поддържа хеликоптерите H-135 на NASA

На 17 септември 2020 г. Националната администрация по аеронавтика и космос (NASA) подписа с Airbus Helicopters Inc. договор за 15 милиона долара HCare Infinite за поддръжка в пълна наличност на вертолетите Н-135 на Агенцията. Това предаде Pan.bg. Обширният договор, първоначално обхващащ 2 години с възможност за удължаване до 10 години, осигурява целия спектър от нужди от подкрепа за флота на NASA от 3 хеликоптера H135, чийто доставките ще започнат по-късно този месец. 

Airbus ще осигури експлоатационна готовност, като управлява цялата планирана и непланирана поддръжка от името на NASA, както и доставка на резервни части. Освен това Airbus ще отговаря за полетните операции с хеликоптерите, като осигури двама пилоти, двама механици и един ръководител на програмата в космическия център на Кенеди (KSC) на NASA във Флорида. 

„С този нов договор HCare NASA разчита на експертния опит на производителя на Airbus за цялостно управление на всички нужди от поддръжка и услуги. Опитът и знанията на производителя ще осигурят подкрепа при преминаването на NASA от застаряващ самолетен флот към усъвършенствания хеликоптер H135 и ще гарантира плавен и безопасен процес и ще позволи на KSC Flight Operations да фокусира вниманието ни върху подкрепата на тези програми и партньори на NASA, които развиват науката, технологиите, аеронавтиката и космоса“ заяви Дейвид Рамзи, шеф на полетните операции в космическия център на Кенеди на NASA

NASA ще експлоатира новия си флот от хеликоптери H135, закупени като част от инициатива за подновяване на флота, от нос Канаверал за различни мисии, включително охрана при изстрелване на ракети, спешна медицинска помощ и транспорт на квалифициран персонал. 

„Успехът на нашите клиенти се крие в способността им да гарантират, че вертолетите са готови да излетят на секундата, а нашите решения за поддръжка HCare осигуряват гаранцията, че сме се погрижили за всичко, за да осигурим пълната наличност на флота. Целият ни екип е изключително горд да подкрепи бъдещето на космическите изследвания, като предоставя както нови хеликоптери, така и пълни услуги за поддръжка на NASA“ допълни Антъни Бейкър, вицепрезидент по поддръжката и обслужването на клиенти в Airbus Helicopters, Inc. 

HCare Infinite е най-изчерпателното ниво на поддръжка за клиенти на Airbus и изисква компанията да гарантира пълната експлоатационна готовност на флота на клиента, включително поддръжка, техническа. 

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!