fbpx

Airbus с първи 6 поръчки за новия бизнес джет ACJ 220

Корпорацията Airbus обяви създаването на изцяло нов бизнес джет, който ще носи името ACJ Two Twenty и ще бъде базиран на пътническия A220-100. Не закъсняха и първите поръчки за самолета. Те бяха получени още вчера – 6 октомври, съобщи Pan.bg.  

Компанията Comlux разкри поръчка за 2 самолета, още 4 самолета са поръчани от неразкрити клиенти.  

A220 бързо се превърна в един от най-популярните тяснофюзелажни самолети, комбинирайки изключителния комфорт за пътниците с възможности за сравнително икономично пътуване, предлагано от авиокомпаниите, които оперират с него. 

Новият ACJ 220 ще се отличава с висок клас на интериора на салона, подкрепен от гъвкава компановка, от които Comlux е избрал бизнес салон и салон за гости, както и частно пространство за развлечения и частен апартамент, включително баня. Кабината, която отговаря на девиза „Преосмислете своето място в небето …“, ще бъде оборудвана с големи плоски седалки превръщащи се в пълноразмерно легло, легло с размер US-king size, стоящ душ, овлажняваща система за въздуха на борда на самолета и свързаност от последно поколение. 

Един от най-големите плюсове на новия бизнес джет е, че ще може спокойно да изминава над 10 000 km без презареждане. Според Airbus ACJ 220 ще може да лети до 10 500 km и над 12 часа, без да е наложително междинно кацане за гориво.  

„Гордеем се, че сме стартов клиент на най-новия член на семейството на Airbus, ACJ 220, и бяхме избрани за партньор за оборудване на кабината в нашия център за довършване на интериора на самолети в Индианаполис. Работихме съвместно с ACJ и споделихме дългогодишния си опит в експлоатацията и оборудването на всички видове самолети, за да позволим на новия Bizjet да предложи повече комфорт и най-новите иновации в кабината, налични в индустрията. Благодарение на уникалната комбинация от междуконтинентална далечина на полета, комфорт, допълнително пространство и ненадмината икономичност, ние сме убедени, че самолетът ще бъде победител на пазара на бизнес авиацията“ заяви Ричард Гаона, президент и главен изпълнителен директор на Comlux. 

„За нас е чест да видим, че нашият дългогодишен клиент Comlux се превръща в стартов клиент на нашия нов ACJ 220, както и в наш партньор за завършване на кабината по програмата. Новият ни екстра голям Bizjet ще допълни безпроблемно портфолиото на Comlux и ние сме убедени, че самолетът ще се превърне във водещо допълнение към техния флот“ сподели Беноа Дефорж, президент на ACJ. 

Airbus поддържа повече от 500 корпоративни клиенти – авиокомпании и корпоращии с една от най-големите мрежи за поддръжка на самолети в света, включително услуги, съобразени с нуждите на бизнес джетове. Повече от 200 корпоративни самолета на Airbus са в експлоатация в момента 

Влизането в експлоатация на първия ACJ 220 за Comlux Aviation е насочено към началото на 2023 г. 

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!