fbpx

Абу Даби приветства първия полет на Wizz Air

Wizz Air ще оперира 5 маршрута от Абу Даби от юли

На 1 юли 2020 Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания* в Европа, осъществи първия си редовен полет до международното летище в Абу Даби.

Първият полет на Wizz Air излетя за столицата на Обединените Арабски Емирства от домашната база в Будапеща и бе осъществен със самолет Airbus A320, регистрация HA-LWR. Самолетът излетя с 19 минути закъснение, но след около 5 часа кацна 17 минути по-рано от предвидения по разписание час в 18:53 местно време. От авиокомпанията бяха изискали 45-минутен търнараунд за наземно обслужване, но в крайна сметка HA-LWR остана на земя час и 19 минути.

Скоро този първи полетще бъде последван от полети от и до Букурещ, а през септември – от и до София, Катовице и Клуж-Напока. С тези си нови услуги Wizz Air ще свърже 5 вълнуващи европейски града с Абу Даби. Така бюджетната авиокомпания ще предостави чудесни възможности за своите пътници да посетят колоритния град и да се насладят на неговите културни забележителности и туристически атракции.

FlightZone.bg припомня, че през март тази година Wizz Air сключи споразумение с партньора си Abu Dhabi Development Holding (ADDH) за създаване на дъщерното дружество Wizz Air Abu Dhabi. Това е и първата авиокомпания на Wizz Air извън Европа. Очаква се тя да започне да работи след няколко месеца.

Джордж Михалопулос, главен търговски директор на Wizz Air, каза:

Щастливи сме да отбележим осъществяването на първия полет на Wizz Air до Абу Даби, като плановете ни са да продължим да разширяваме мрежата си до столицата на Обединените арабски емирства. Нашите нови мерки за хигиена и безопасност ще дадат на клиентите ни увереността, че могат спокойно да разчитат на Wizz Air, за да посетят Абу Даби, на борда на една от най-зелените* флотилии в света. Ултра ниските тарифи и непрекъснато растящата маршрутна мрежа на Wizz Air ще допринесат също за по-нататъшното развитие на туристическия сектор в Абу Даби.“

МАРШРУТИТЕ НА WIZZ AIR ОТ СТОЛИЦАТА НА ОАЕ

Маршрути Честота
От/до Будапеща – 2 пъти седмично
От/до Букурещ 2 пъти седмично
От/до Клуж-Напока – 2 пъти седмично (от септември)
Катовице – Абу Даби 2 пъти седмично (от септември)
София – Абу Даби 2 пъти седмично (от септември)

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!