fbpx

Самолет с футболисти се разби в Бразилия

Четирима футболисти и президентът на бразилския четвъртодивизионен Палмас загинаха при самолетна катастрофа. Сред тях е и пилотът, който е управлявал летателния апарат. Всички те са пътували отделно от отбора, тъй като са дали положителни резултати за COVID-19. Катастрофата е станала вчера, 24 януари.

Според Indiaexpress, футболистите са пътували с двумоторен бутален самолет тип „Baron“, който може да превозва максимален брой от 6 души.

Лукас Пракседес, Гилермо Ноа, Рануле и Маркус Молинари са тези, които са пътували за мача си срещу Вила Нова. С тях е бил и собственикът на клуба Лукас Мейра.

Според първоначалните версии превозното средство е загубило контакт с контролната кула в 08:15 часа местно време, само няколко минути след излитането от Палмас. Когато пожарникарите отишли на място, самолетът е бил в пламъци.

„Palmas Futebol e Regatas съобщава, че около 08:15 сутринта в неделя се случи самолетна катастрофа, в която бе президентът на клуба Лукас Мейра, когато той е излитал за Гояния, за мача между Вила Нова и Палмас в понеделник. Самолетът, който бе управляван от пилота Вагнер, излетя и се разби в края на пистата на летище Токантинс. В него бяха футболистите Лукас Пракседес, Гилерме Ное, Рануле и Маркус Молинари. Със съжаление ви съобщаваме, че няма оцелели“, обявиха от клуба.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!