fbpx

Три самолета на MEA с повреди в корпуса след празнична новогодишна стрелба в Бейрут

Снимка: SImpleflying.com

4 ливански самолета на авиокомпания Middle East Airlines (MEA) са били повредени при празнична стрелба на 31 декември в Бейрут, съобщава АП, цитирайки „Спутник“. Според източник от администрацията на превозвача след извършване на технически оглед, специалистите са разрешили използването само на един самолет. При останалите са установени повреди в обшивката на корпуса и се нуждаят от ремонт, преди отново да могат да се върнат във въздуха.

Не се уточнява какъв тип са пострадалите машини, но от MEA са потвърдили пред Simpleflying.com, че материални щети са нанесени на 3 от тях. От изданието предполагат, че става въпрос за новите Аirbus A321Neo, които ливанската авиокомпания получи през декември. Впоследствие от MEA потвърдиха за FlightZone, че наистина става въпрос за 3 Airbus A321Neo от новопристигналите и 1 A330.

Жителите на южните предградия на Бейрут, близо до международното летище „Рафик Харири“, изразяваха радостта си от настъпването на Новата година със стрелба във въздуха, въпреки че началникът на силите за вътрешна сигурност на Ливан бригаден генерал Имад Осман заяви, че жандармерията е изпълнила поставената й задача по защита на населението на столицата и други градове от оръжейни салюти в новогодишната нощ. Той уточни, че силите на реда са задържали десетки нарушители на забраната за оръжейни салюти.

Въпреки това сирийка в бежанския лагер в град Баалбек е починала от заблуден куршум, предаде АП.

Стрелба с пистолети и автомати във въздуха е нещо обичайно в някои части на Ливан по време на сватби, погребения, речи на политически лидери и дори вземането на изпит от студент, отбелязва агенцията. 

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!