fbpx

27 февруари – Ден на силите за специални операции на Русия

Въоръжените сили (ВС) на Русия имат уникални възможности за решаване на проблеми от особено значение и сложност. Това заяви президентът Владимир Путин, който отправи поздравление за Деня на силите за специални операции 27 февруари, предаде РИА Новости .

Русия … е втвърдила изпитани бойци, които са готови да действат в нестандартна ситуация навсякъде по света, ако това изискват интересите на родината и нейната сигурност“, подчерта държавният глава.

Путин отбеляза, че създаването на сили за специални операции е отговор на предизвикателствата на времето, по-специално на сериозни промени в характера на военните заплахи и методите на водене на война. В същото време руските бойци неведнъж са успели да докажат, че са способни да нанасят удари по терористи, базирани преди всичко не на числено превъзходство, а на техните умения, умения и обучение.

Формирането на сили за специални операции като независима група от въоръжени сили в Русия започва през 2008 г. като част от мащабна военна реформа. Създаването им е обявено за първи път публично през ноември 2010 г. Честването на Деня на силите за специални операции е въведено с указ на Путин през 2015 г. в знак на признание за заслугите на тези части при разрешаването на кризисната ситуация в Крим през пролетта на 2014 г.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!