fbpx

27-годишен студент е новият собственик на El Al

Снимка: Simpleflying.com

27-годишният американец Ели Розенберг стана собственик на една от най-големите израелски компании El Al. Роден в Ню Йорк, той учи и живее в Йерусалим. 

Припомняме, че проблемите на El Al датират от преди кризата с коронавируса. Разпространението на COVID-19 в световен мащаб обаче допълнително влоши положението на авиокомпанията и доведе до отмяна на всички полети.  

Ели Розенберг, който се оказа единственият желаещ да придобие солиден дял от авиокомпанията, вече притежава 42.85% от акциите й. Той ги закупи за $150 млн. Той е син на американския бизнесмен Кени (Нафтали) Розенберг – предприемач, съсредоточил се основно в сферата на здравните услуги. Компанията на Розенберг Kanfei Nasherim предложи най-високата оферта за превозвача.  

Ели Розенберг – новият собственик на El Al

Към момента самолетите на El Al остават на земята поне до началото на октомври. Преди да поднови операциите си обаче, авиокомпанията трябва да изплати задълженията си към няколко кредитори. Припомняме, че в началото на юли беше одобрен спасителен план за дейността на превозвача, съгласно който тя получи стабилна финансова подкрепа от страна на израелското правителство. Като част от това споразумение, държавата закупи около 12-15% от компанията за $30 млн.

По данни на Airlive.net, Ели Розенберг вече е депозирал $15 млн, за да докаже сериозността на намеренията си.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини