fbpx

25 загинаха при катастрофа на военен Ан-26 в Украйна

Снимки: ВВС

Самолет Антонов Ан-26Ш с 27 души на борда (7 екипаж и 20 курсанта) се е разбил по време на тренировъчни полети в района на Харков, съобщи Pan.bg. Само двама от тях са оцелели. Според очевидци те са скочили от самолета, когато е бил на малка височина и са в изключително тежко състояние. Останалите 25 на борда са загинали.  

Трагедията е станала на около 2 км от военното летище край град Чугуев при захода за кацане в близост до главен път. Информация за това беше потвърдена пред Depo от информиран източник в Министерството на отбраната на Украйна. Според събеседника на агенцията, катастрофата се случила снощи, 25 септември, около 20:45

По данни на ТАСС до трагедията се стигнало заради появил се технически проблем в левия двигател на самолета. По думите на едно от официалните лица обаче, кацането с един двигател не би трябвало да е проблем за опитен пилот. Според друга версия причина за катастрофата може да е била и пилотска грешка по време на захода за кацане.  

Според източника курсантите на Харковския военновъздушен университет са извършвали учебен полет в самолета. Един от тях се е спасил по чудо, след като не е бил допуснат до полета.  

Районът се намира на около 40 км от руската граница, но не е в зоната на конфликта в Източна Украйна. 


 

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!