fbpx

108 години български ВВС: Мероприятията

Снимка: Капитан Димо Вичев

На 16 октомври българските ВВС отбелязват своята 108-ата годишнина!
По случай празника предстоят редица прояви в София и в други градове на страната. Ето и плануваните от командването на ВВС мероприятия по случай празника, публикувани и в Pan.bg:

15 октомври, София:

Поредна среща на авиационните ветерани с командира на българските ВВС – ген. Димитър Петров. Събитието е под мотото „Среща на поколенията“ и ще бъде от 16.00 часа. Девиз на срещата е „Подкрепа на младежкия, професионалния и научния авиационен и космически устрем“. Домакин на събитието е Военна академия „Г.С. Раковски“.

16 октомври, София:

10.00 часа: пред Паметника на летеца до Народното събрание ще бъдат поднесени венци и цветя от ръководството на ВВС. На събитието са поканени да присъстват авиационни ветерани, летци, политици, граждани на София.

10:00 часа: поднасяне на венци и цветя на Алеята на летците на Централни софийски гробища и на Паметника на летците-защитници на София в кв. „Иван Вазов“.

11:30 часа: в резиденция „Лозенец“ командирът на ВВС ген. Димитър Петров ще награди заслужили служители на ВВС през годината. Събитието включва и връчването на традиционните награди на нашите партньори и приятели от българското авиационно списание КРИЛЕ и фондация „Български КРИЛЕ„. То ще се проведе за 11-ти пореден път, като категориите са седем:

Летец на 2020 г.,

Млад пилот на ВВС на 2020 г.

Специалист от Зенитно-ракетни войски на 2020

Специалист от Радиотехнически войски на 2020 г.

Специалист от Логистика на 2020 г.

Специалист от Авиационен инженерно-технически състав на 2020 г.

Специалист от КИНС на 2020 г.

Очаквайте утре да съобщим и кои ще бъдат наградените, както и кратка история през годините на призьорите. По случай празника „Еър ГРУП 2000“ ЕООД и фондация „Български КРИЛЕ“ издадоха празничния брой на списанието, което вече е по реповете.

16 октомври, Пловдив: от 10:00 часа Музеят на авиацията в Крумово – филиал на Националния военноисторически музей, представя фотодокументалната изложба „Бомбардировачите на Царство България – 1912 – 1944 г.“ 

19 октомври – Пловдив: за времето от 17:00 до 17:20 часа в рамките на Национална информационна кампания „Бъди войник“ на Министерството на отбраната  пловдивчани и гости на града ще могат да наблюдават атрактивни авиационни демонстрации на самолети и вертолети от състава на българските Военновъздушни сили.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини