fbpx

Шефът на Ryanair: “Самолетите ни няма да се върнат в небето, ако средните седалки трябва да останат празни!”

Самолетите ни няма да летят, ако средните седалки трябва да останат празни” – това заяви Майкъл О’Лиъри – изпълнителен директор на Ryanair в интервю за Financial Times. Той е уведомил Ирландското правителство, че, ако желае авиокомпанията да възобнови полетите, то ще трябва да плати билетите за празните седалки. 

За да се възстанови по-бързо след кризата заради разпространението на коронавируса в световен мащаб, базираната в Дъблин нискотарифна разчита на по-чести полети, намаляване на разходите и висок “фактор на натовареност” – авиационният термин за пълен самолет.  

“Няма как да работим с 66% натовареност на самолетите”, допълни О’Лиъри. ”Дори да оставим средните седалки празни, това няма да осигури никаква социална дистанция, така че според мен това е една напълно идиотска идея, която не помага на никого. Много по-добре е авиокомпаниите да се съсредоточат върху онези мерки, които вече дават резултат, а именно осигуряването на маски за пътниците и меренето на температурата на летищата” – каза той.  

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!