fbpx

Уебсайтовете на американски авиокомпании се сринаха заради проблем с Akamai

Няколко американски авиокомпании и австралийски банки претърпяха сривове на уебсайтове в четвъртък, след проблем с компанията за уеб услуги Akamai. Това съобщи днес, 18 юни BloombergTV.

Клиентите съобщаваха за проблеми с банки, включително ANZ, Westpac, St George, ME bank, Macquarie Bank, Allianz и Commonwealth Bank. Приложенията за банкиране също не бяха достъпни.

Няколко американски авиокомпании претърпяха кратки прекъсвания на услугите, като бяха засегнати American Airlines, Southwest Airlines, United Airlines и Delta Air Lines. Прекъсването започна около 14:10 часа в Сидни (05:10 GMT). Пострада и пощенската служба Australia Post, както и Virgin Australia, вторият по големина превозвач в страната.

Akamai призна, че е източникът на проблема, като заяви пред агенция AFP: „Ние сме наясно с проблема и активно работим за възстановяване на услугите възможно най-скоро.“

Akamai предоставя една от най-големите мрежи за доставка на съдържание в света (CDN) – услуга, предназначена да ускори времето за зареждане на уебсайтове. По-рано през юни вътрешен проблем в друга голяма CDN компания – Fastly – предизвика едночасово прекъсване на работа на редица уебсайтове, включително Amazon, Reddit и правителствения сайт на Великобритания.

В 16:15 ч. местно време в Австралия Commonwealth Bank написа в Twitter, че услугите започват да се нормализират и благодари на клиентите за търпението.

Зорница Буковска

Подобни новини

error: