fbpx

Продължават честванията по случай полувековния юбилей на „Тихина“

Снимки: „Тихина“, МО

Честванията по случай полувековния юбилей на Морския специален разузнавателен отряд (МСРО) продължават днес с излъчването на документалния филм „Без маски“ на МУ – Варна в кино „Българан“ във Варна.

            Припомняме, че отбелязването на празника на бойните ни плувци започна още в средата на август с демонстрациите във връзка със 141 години от създаването на Българските Военноморски сили (ВМС). Кулминацията на тържествената част за 50-години МСРО ще е утре в района на в.ф. 22580 и ще се проведе в тесен кръг и при спазване на всички заповеди и засилени мерки във връзка с COVID-19. Събитието ще се проведе при силно ограничено присъствие от страна на външни лица.

Припомняме, че в края на август бойците от „Тихина“ подеха благотворителна кампания за възстановяване паметните плочи на трима загинали командоси. Набирането на средства продължава.

Снимка: „Тихина“

Главен старшина Димитър Христов:

Загива на 12 юни 1996-година при изпълнение на учебно-тренировъчен парашутен скок в района на с. Калиманци (Варненска област);

Матрос Камен Миланов:

Загива на 11 август 1996 година при изпълнение на задача под вода, свързана с демонстрации по бойни способности по случай Празника на ВМС в района на Централния плаж в Бургас.

Главен старшина Николай Колев:

Загива на 12-ти август 1997-ма година при провеждане на алпийска подготовка в района на Райското пръскало в Стара планина.

Част от историята на „Тихина“ може да научите по подробно в нашите предишни материали за в.ф. 22580 тук.

Зорница Буковска

Подобни новини

error: