fbpx

СКСО отбелязват Деня на военния парашутист с мероприятия в София и Пловдив

Снимка: СКСО

С тържествени церемонии в София и Пловдив ще бъде отбелязан 18 октомвриДеня на военния парашутист и 76-та годишнина от битките при Стражин и Страцин на Парашутната дружина. Това съобщиха за Flightzone.bg от Съвместното Командване на Специалните Операции (СКСО). Ето как ще прочете програмата за честванията:

18 октомври, София:

10:30 часа: на Алеята на парашутиста в Централните софийски гробища ще бъдат поднесени венци и цветя и ще се отслужи заупокойна молитва в памет на героите.

12:00 часа: на площад „Народно събрание“, военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) ще отдадат воински почести пред паметника на загиналите парашутисти в знак на преклонение пред техния подвиг. На тържественото отбелязване в София на Деня на военния парашутист е поканен да присъства президента на Република България и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили господин Румен Радев.

19 октомври, Пловдив

Отбелязването на годишнината ще продължи на 19 октомври в гр.Пловдив, където в района на командването на ул.“Радко Димитриев“ №2 ще бъде отслужен благодарствен молебен от Негово Високопреосвещенство пловдивския митрополит Николай и ще бъдат поднесени венци и цветя на параклиса във формированието и на паметните плочи на военнослужещите от специалните сили, загинали по време на изпълнение на служебния си дълг. От 15.30 часа на пл. „Централен“ в града, новоназначени военнослужещи от формированията на СКСО ще положат военна клетва.

17.00 часа: военнослужещите от СКСО, заедно със своите колеги от Военновъздушните сили ще демонстрират способности пред пловдивската общественост в рамките на кампанията „Бъди войник“.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!