fbpx

СКСО започна официално подготовката за 2021

Днес, 11 януари, официално стартира подготовката на личния състав на Съвместното командване на Специалните операции (СКСО) за 2021.

Тържественият строй беше приет от заместник-командира на СКСО полковник Иван Райков в района на формированието. Той приветства личния състав и отбеляза, че въпреки трудностите, изминалата година е била успешна за Специалните сили. В словото си, полковник Райков изтъкна множеството положителни промени, настъпили през 2020 г. за СКСО – строителството на новата и модерна база на УЦ „Црънча“; реновирането и изграждането на учебно-материалната база в подчинените формирования в Пловдив и Банкя; обновяване на колективната и индивидуалната екипировки; реализирането на проекта за придобиване на необходимите на СКСО бойни машини. Също така той отбеляза и успехите, постигнати от представителните отбори на СКСО в общоармейските шампионати и приноса на бойните санитари от групите Специални сили, които помагат на медиците във Военна болница.

Изказвам на вас своята воинска благодарност за проявените през годината висок професионализъм и отговорност при изпълнение на нелеките задачи в динамичното и напрегнато ежедневие. Предстои ни отново една трудна година и изпълнение на не по-малко отговорни задачи“, каза в обръщението си към личния състав заместник-командирът на Съвместното командване на специалните операции полковник Иван Райков. „За успешното им решаване трябва да мобилизираме всички свои сили, знания, опит, воля и енергия и непрекъснато да работим за професионално усъвършенстване и издигане имиджа на Съвместното командване на специалните операции на още по-високо ниво. Откривам подготовката за 2021 година без да изпитвам никакво съмнение, че въпреки всички трудности, успешно ще изпълним поставените ни задачи“, завърши той.

Негово Високоблагоговейнство ставрофорен свещеноиконом Добромир Костов – ректор на Духовно училище „Пловдивска духовна семинария – Св.Св. Кирил и Методий“ отслужи молебен, с който отправи своите молитви за здраве и успех и благослови личния състав за успешна 2021 г.

 Гости на откриването на подготовката на Съвместното командване на Специалните операции бяха представители на местната власт и бивши командири на военното формирование.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!