fbpx

Разрешиха чартърите с руски туристи до България

Снимка: Красимир Ангелов

Днес, 1 юни, руските власти са разрешили на местния туроператор “Пегас туристик” да започне чартъри до България. Това съобщава TravelNews, цитирайки Румяна Юксел, управител на “Аква тур БГ”, която им е представител у нас. Полетите ще започнат в края на юни до българското Черноморие, допълни тя. Първите планирани са до Варна от Перм, Оренбург, Красноярск, Уфа и Новосибирск на авиокомпанията им Nordwind. Съответно до Бургас ще започнат да оперират от Анапа, Хабаровск, Грозни, Кемерово, Томск Богашево, Новокузнецк, Беслан (Владикавказ).

Реално започват записванията на руските туристи за България. Румяна Юксел очаква да тръгнат програмите и от други градове в Русия.

В момента до българското Черноморие няма полети от Русия. Руската авиокомпания S7 отложи преди 10 дни програмата си за 26 юни. По-рано този месец тя прекрати полетите си за Бургас  до края на май. До момента руската държава не позволяваше на гражданите си да идват в България. Страната ни не попадна в списъка на неприятелските държави на Русия, но реално продължаваше да има забрана, която се отнасяше не само за нас, но и за още 15 страни, сред които Гърция, Турция, Италия, Испания и др. Българското посолство и консулски служби вече работят и издават визи на руснаците.

Зорница Буковска

Подобни новини

error: