fbpx

Расте броят на пътуващите със самолет в Китай

Расте броят на пътниците пътуващи със самолет в Китай, предаде днес БТА по информация на Китайският авиационен регулатор. Дневният брой на превозените пътници е нараснал със 7,9 процента този месец до 21 април спрямо март, но е едва 29 процента от миналогодишното равнище, което показва колко крехко е възстановяването на сектора, информира Ройтерс. 

Превозените пътници дневно са били 494 400, допълва ТАСС. През март са били превозвани 458 300 души дневно, което е с 69,8 процента повече, отколкото през февруари, уточни Управлението за гражданска авиация на Китай.  На годишна основа обаче се отчита спад със 71,7 на сто.  През март средно на ден са се изпълнявали над 6500 полета, което е с 20,5 процента повече спрямо февруари.  

По данни на ведомството авиотранспортът постепенно се възстановява в условията на подобряване на ситуацията с коронавируса. 

Заради пандемията секторът на гражданската авиация в Китай е изгубил през първото тримесечие около 39,82 милиарда юана (около 5,66 милиарда долар). 

Световният туристически сектор следи отблизо тенденциите в Китай за евентуални насоки какво да се очаква на другите големи пазари, след като вирусът бъде овладян и ограниченията за движение бъдат премахнати. 

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!