fbpx

Работници извадили пострадалите от претърпелия край Мирково инцидент самолет

Малкият двуместен самолет, който претърпя инзидент вчера, 14 август в района на село Мирково, община Пирдоп, е паднал на табана на керамичния завод, в близост до производствените халета. Преди това са го видели да кръжи на ниска височина над района на Мирково“, разказа свидетел на инцидента, цитиран от RNews.bg.

Припомняме, че в 19.57 ч. в ОЦ при РДПБЗН – София е бил получен сигнал за катастрофа с авиационно транспортно средство (малък двуместен самолет) в района на село Мирково, зад керамичния завод. Работници на фабриката разказаха, че инцидентът се е случил в събота около 19:40 часа. Първо е спрял тока в завода, а след това са чули трясък. Двама от работниците са излезли на оглед и са видели падналия самолет. Той се е ударил в жиците на електропровода, захранващ предприятието и се е забил челно в табана. Веднага е подаден сигнал на телефон 112.

В самолета са пътували двама мъже, които след катастрофата са били в тежко състояние, но контактни. Работниците са успели да извадят пострадалите от кабината и да им окажат първа помощ. Първата линейка е дошла в 20:10 мин., а по-късно е дошла и втора линейка.

На мястото на инцидента са пристигнали екипи на полицията и на РСПБЗН – Пирдоп с противопожарен автомобил с 4 пожарникари. Екипът на ПБЗН е съдействал за пренасянето и качването на пострадалите в пристигнала на място линейка. Двамата пострадали са транспортирани до „Пирогов”. Тази сутрин от лечебното заведение отказаха да ни дадат сведения за състоянието на пострадалите.

Екип на Националната следствена служба е започнал още през нощта разследване на инцидента, като и в момента следователи провеждат процесуално-следствени действия.

Зорница Буковска

Подобни новини

error: