fbpx

Подполковник Петър Божков от 16 Транспортна авиогрупа премина в запаса

Заместник-командирът по авиационна техника и въоръжение на 16-а траг подполковник Петър Божков премина в запаса. На 14.07.2021 г., на тържествен ритуал подполковник Божков се раздели с бойното знаме на авиогрупата, съобщиха от военното формирование.

Той сподели, че се е чувствал много добре в колектива на 16-а авиогрупа. Подполковник Божков препоръча на по-младите офицери и сержанти търпение и вяра в собствените сили, тъй като много скоро ще дойде времето, в което те ще вземат управленски решения.

„Пътят е труден, но всеки трябва да го извърви“ – посочи подполковник Божков. Към младия инженерно-технически състав той се обърна с думите: „Не се крийте зад гърба на по-старите, а крадете занаята от тях, защото след години тези самолети ще са пак тук, но част от кадрите вече няма да са в строя и всичко ще зависи от вас“.

Подполковник Божков сподели, че е постигал своите цели, и че не винаги нещата са се случвали от първия път, но е успявал следвайки своето мото: Всеки прави път на тоя, който знае къде отива! Накрая подполковник Божков завърши:

„Носете гордо емблемата на 16-а траг – тя значи много!“ Командирът на 16-а траг полковник Филип Ангелов благодари на подполковник Божков за достойната и успешна служба в редовете на БА и ВВС. Предстои подполковник Петър Божков да заеме мениджърска длъжност като цивилен служител в Агенция на НАТО за поддръжка и снабдяване – NSPA. Командването и личният състав на 16-а траг пожелават на подполковник Божков много здраве, силен дух и успешна реализация в бъдещата му дейност.

На добър час и успех!

Зорница Буковска

Подобни новини

error: