fbpx

Отборът на ВВС с първо място на Националния крос „По стъпките на Левски“

На 13 февруари 2021 г. в град Троян се проведе традиционният вече Национален крос „По стъпките на Васил Левски“ в чест на Апостола. Тази година се навършват 148 години от героичната гибел на националния ни герой.

Кросът се състоя по инициатива на местния спортен клуб по ориентиране „Хемус“. Маршрутът беше от центъра на град Троян до емблематичния Троянски манастир, където често се е укривал Левски. Дистанциите бяха три, съответно – 3 км., 8км. и 12 км.

Българските Военновъздушни сили взеха участие в патриотичното отбелязване на годишнината с отбор в състав: майор Илия Куцаров от военно формирование 22800 – София, старши лейтенант Калин Стефанов от военно формирование 52090 – Долна Митрополия, лейтенант Красимир Анев от военно формирование 42130 – Боровец и ефрейтор Йовко Йовков от военно формирование 26450 – София.

Крайното класиране в надпреварата подреди участници от ВВС така:

  • на дистанция 12 км – 1-во място замайор Илия Куцаров с време 51минути;
  • на дистанция 8 км – 4-то място залейтенант Красимир Анев с време 33 минути;
  • на дистанция 8 км – 28-мо място заефрейтор Йовко Йовков;
  • на дистанция 8 км – 32-ромясто залейтенант Калин Стефанов.

От името на Командването на ВВС, майор Куцаров поздрави всички състезатели с отличното представяне на отбора. Той отбеляза, че не медалите са важни, а предизвикателството от участието и изграждането на традиции и историческа памет чрез тях.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!