fbpx

Нови промени в разписанието на полетите на Bulgaria Air

Националният превозвач Bulgaria Air обяви на официалния си сайт новите промени в разписанието на полетите си за летния сезон 2020. FlightZoneBG публикува съобщението без редакция:

“Като национален превозвач, с отговорност към всички свои пътници, „България Еър“ продължава да оперира до по-голямата част от своите директни дестинации. Маршрутите, за които няма забрана за летене от държавните органи като Амстердам, Лондон, Париж, Брюксел, Берлин, Франкфурт, Рим, Милано, Виена, Прага, Цюрих, Мадрид, Барселона, Малага, Палма де Майорка, Атина, Ларнака, Варна и други са достъпни за всички наши пътници. Стремежът на авиокомпанията е да осигури възможност на всеки да се върне в родината си в случай, че пандемията го е заварила в друга страна.

От 25 май изпълняваме два полета дневно от София до Варна (сутрешен и вечерен), а от 11 юни добавяме и още един – трети (дневен) полет до морската столица и обратно. А от 29 юни стартира и ежедневният сезонен полет до Бургас.

Снимка: Владимир Касабов

Във връзка с обявената пандемия от коронавирус COVID-19 и всички предприети мерки за овладяване на разпространението ѝ, се налага редуциране на част от планираните полети до някои от директните дестинации на авиокомпанията, а друга част от тях се обединяват. Мярката е временна и се взима в момент, в който повечето авиокомпании приземяват свои самолети и отменят всички полети до София.

Единствените дестинации, до които полетите са временно преустановени, са тези с въведени временни ограничения от местните власти, а именно:

Израел – до 24 юни са отменени полетите до Тел Авив.

Русия – до второ нареждане са забранени всички полети до Руската Федерация.

Португалия – до 20 август са преустановени полетите до/от Лисабон.

Можете да се запознаете с издадените Заповеди на Министерството на здравеопазването на Република България, както и с въведените международни рестрикции – в директория новини

Авиокомпанията поднася своите извинения на всички пътници, засегнати от анулациите, наложени заради разпространението на коронавирус COVID-19. „България Еър“ се грижи за всички тях, като им осигурява редица възможности за препланиране на самолетните билети и допълнителни комплименти към пътуванията. Ако сте сред пътниците, засегнати от промените, вижте как може да препланирате полета си ТУК, както и в секция Помощ за клиента – Обща информация.

Паралелно с това авиокомпанията и летищните органи са засилили още повече хигиенните изисквания при почистването на самолетите. Преди и след всеки полет пасажерският салон и санитарните помещения се почистват особено щателно със специални препрати. В тоалетните на самолетите на авиокомпанията са подсигурени топла вода, сапун и дезинфектанти. Качеството на въздуха в самолетите се гарантира от специални филтриращи системи HEPA, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух до над 200 градуса, ограничавайки евентуално разпространение на каквато и била зараза по въздушен път.

Считано от 18.03. на полетите, изпълнявани от Националния превозвач, се зарежда единствено бутилирана минерална вода за пътниците.

В допълнение екипажите на авиокомпанията са запознати с всички препоръки на световните здравни и международните авиационни власти и са специално обучени да действат, ако се установи случай на заразен с коронавирус COVID-19 на борда.

Благодарим Ви за доверието и благодарим, че предпочитате „България Еър“ за Вашия безопасен и надежден превоз.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!