fbpx

На 25 скачат бройките за специалност „летец-пилот“ във ВВВУ през 2021

Снимки: ВВВУ

Обявени са 355 места за курсанти за висшите военни училища за учебната 2021/2022 г.

Във Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски” са обявени 54 места само за редовно обучение по 6 специализации, съобщава Pan.bg, позовавайки се на информация от публикувана заповед от Министерството на отбраната. Най-голямата от тях е „Летец-пилот” (25 места, от които 3 са за нуждите на МВР). Миналата година са били приети 13 кандидати.

За специализацията „Ръководител на въздушното движение” са обявени 7 места, за „Летателни апарати и авиационни двигатели“ и „Радиоелектронно оборудване на летателни апарати” – по 6 места всяка и др.

Подаването на документи за ранен прием за курсанти традиционно започва през януари в съответното висше военно училище или във военното окръжие по местоживеене. Сред условията, на които трябва да отговарят кандидатите за обучение във висшите военни училища, са: да имат средно образование; да са годни за военна служба; да нямат друго гражданство освен българско; да не са осъждани и да нямат образувано наказателно производство; да не са освобождавани от военна служба с дисциплинарно наказание „уволнение“; да не страдат от психично заболяване; към 31 декември в годината на кандидатстване да са пълнолетни и гражданските лица да не са по-възрастни от 31 години; минимален ръст и тегло и др.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!