fbpx

МО с подробности за инцидентите при парашутните скокове в Чешнегирово

Снимка: СКСО

Вчера, 3 юни, 2021 министърът на отбраната Георги Панайотов даде повече подробности за инцидента с парашутисти в Чешнегирово.

Парашутистът, който е пострадал е бил от военно формирование 52630 – Пловдив, от състава на Съвместното командване на специалните операции (СКСО). След нормално напускане на самолета, той се сблъсква с друг парашутист от същия заход. В резултат на това при приземяването получава фрактура на десния крак. Военнослужещият е транспортиран до ВМА – МБАЛ – Пловдив, където е поставена диагноза „Фрактура на подбедрицата на десния крак“.

По-късно през деня министър Панайотов е посетил УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, за да се запознае със състоянието на настанения там курсант старши сержант от Факултет „Общовойскови“ на НВУ „Васил Левски” – В.Търново, който също пострада вчера при инцидент на летище Чешнегирово. Той е станал след приключване на парашутни скокове. Заедно с още двама курсанти пострадалият смъква парашут, закачен на дърво,  при което отчупен клон тежко го наранява. Курсантът е транспортиран до ВМА – МБАЛ-Пловдив, след което и до УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив за извършване на животоспасяваща операция в Клиниката по неврохирургия.

Зорница Буковска

Подобни новини

error: