fbpx

Летище Бургас посрещна първите туристи за 2020

Днес в 11.12 часа със самолет Boeing 738 на нискотарифната холандска авиокомпания Corendon на Летище Бургас кацнаха първите за 2020 туристи. Посрещнати бяха общо 179 пътници от Амстердам, съобщи за FlightZone.bg концесионерът на аеропорта “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД. Сред официалните гости бяха министърът на туризима Николина Ангелкова и кметът на гр. Бургас Димитър Николов.

Снимка: Фрапорт

Организирани от тур оператор фирма Аватар, летовниците ще отседнат в Слънчев Бряг, Обзор, Несебър, Созопол и Приморско. До края на септември, тур операторът очаква да посрещне над 10 400 туристи от Холандия и Белгия, 12 400 от Чехия и 6 500 от Полша.

Авиокомпанията има 102 планирани полета, които ще свържат Летище Бургас с Белгия и Холандия до края на сезона, се казва още в съобщението, изпратено от Фрапорт.

Flightzone.bg припомня, че първият чартърен туристически полет за Летище Бургас трябваше да пристигне на 21 юни с авиокомпания Air Baltic, но бе отменен от латвийската страна. Причината беше нарасналият брой случаи със заразени с COVID-19 в страната.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!