fbpx

Летецът старши лейтенант Здравко Димов се нуждае от нашата помощ

Старши лейтенант Здравко Любомиров Димов – летец-пилот, випуск 2016, от 16-та транспортна авиогрупа София е претърпял пътен инцидент на 15.10.2020 г., в резултат на който е получил сериозни травми.

Той се удря с мотора си в кола. При удара, среща автомобила с част от тялото и силата, която се връща в обратна посока, обръща сърцето от лявата на дясната страна. След което е извършена много спешна медицинска интервенция. Това е вторият случай, който е успешен и сърцето се връща в лявата част”, обясни кап. Николай Калайджиев.

Проведено му е спешно лечение в УМБАЛСМ „Пирогов“, където са му направени всички животоспасяващи интервенции. В УМБАЛ „Софиямед“ му е направена операция за възстановяване на нервната проводимост и подвижността на лявата ръка, но без успех. По мнението на специалистите, положителен резултат за раздвижване на ръката в България не може да бъде постигнат.Това налага оперативно лечение в немска клиника, където сумата за лечението е 25 000 евро. Тази сума е непосилна за семейството му.

Един млад човек, летец-пилот, колега и приятел се нуждае от нашата помощ.Нека всички да се включим според силите и възможностите си!Младите хора са нужни на България! Те не трябва да бъдат нетрудоспособни!Мисията е благородна!Да му помогнем, колеги! Моля, събраните средства да бъдат преведени до края на м. май по дарителска сметка BG43UNCR70001524357982.УниКредит Булбанк АДТитуляр: Здравко Любомиров Димов, призовават от Българските Военновъздушни сили.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!