fbpx

Курс за самолет Cessna 172 се проведе във ВВВУ „Георги Бенковски“

Снимки: ВВВУ „Георги Бенковски“

Първият след възстановяването на ВВВУ „Георги Бенковски“ курс за самолет Cessna 172 с двигател Lycoming за придобиване на категория В-1.2 за технически персонал се проведе в района на учебното заведение. Той се състоя в периода от 26.10.2020 г. до 05.11.2020 година съгласно Одобрена Организация за Обучение и Изпитване на Персонал за Техническо Обслужване (ОИПТО) – „Факултет Авиационен“ на ВВВУ с номер №: BG.147.0004.

Курсът се проведе в два модула, съответстващи на описанието на организацията утвърдено от Главна Дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ и отговарящо на изискванията на European Union Aviation Safety Agency EASA.

Теоретичният елемент включваше изучаване на планера, двигателя, въздушния винт, всички прилежащи системи за мониторинг на двигателя и самолета, а практическият се проведе в базата на Одобрена Организация за Техническо Обслужване на „Олимпия Еър“ с номер №: BG.MF- 306 и включваше основни положения в техническото обслужване на самолет Cessna 172, характерни дефекти, тяхната диагностика и отстраняване.

Теоретичният и практически елемент се проведоха под ръководството и контрола на лицензирани инструктори в съответствие с изискванията на Анекс IV (Част 66) от Регламент (ЕС) №:1321/2014 г.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!