fbpx

Годишните анализи на ВВС продължиха в Зенитно-ракетна база и Базата за специална техника

На 12 януари годишни анализи се проведоха в Зенитно – ракетната база и Базата за специална техника. На тях присъства лично заместник-командирът на ВВС  бригаден генерал Петьо Мирчев.

Задълбочено, точно и обективно командирите на двете формирования анализираха подготовката, войсковия ред и дисциплината през изминалата 2020 година. Спецификата на различните родове войски постави и различни проблеми, различни приоритети и задачи за изпълнение. Присъствието на бригаден генерал Мирчев имаше за цел да го запознае по-задълбочено с изпълнените задачи и широкия спектър от проблеми, които продължават да стоят нерешени в условията на пандемията от COVID-19 и недостиг на ресурси.

През съпътстваната от много ограничения заради пандемията изминала година основните усилия на личния състав основно бяха насочени към поддържане на специалната бойна техника в изправност и готовност за бойно използване и носене на заповяданото денонощно бойно дежурство. Необчайната реалност обаче наложи един по-различен ритъм в живота на войските. С по-гъвкаво носене на службата. С повече натоварване за носещите бойното дежурство и редуциран останал персонал.

Командирът на Зенитно-ракетната база полковник Валери Ценов заяви, че през изминалата година беше повишена практическата подготовка на офицерския състав по отработване на оперативните процедури за командване и управление на зенитно-ракетните формирования от НАТО.

Той каза още, че личният състав на Базата е взел участие в най-мащабните учения за ВВС, част от които: съвместните бойни стрелби на формирования за ПВО и бойни стрелби по въздушни и надводни цели „Шабла-2020”, съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято 2020” и съвместната летателна тренировка „Тракийска пепелянка 2020”, което спомогна за постигане на по-висока оперативна съвместимост на българските ВВС за участие в операции под егидата на НАТО;  повишаване на теоретичната и тактико-специалната подготовка на личния състав.

    Бригаден генерал Петьо Мирчев определи анализите за подготовката на Първа зенитно-ракетна база и Базата за специална техника като много изчерпателни.

    „Благодаря на целия личния състав за отговорната и упорита работа. Впечатлен съм от духа  и мотивацията, с които преодолявате всички трудности! Желая ви здраве и очаквам да се видим отново  на предстоящите  бойни стрелби на полигон Шабла през т.г., където отново ще можете да демонстрирате своята бойна подготовка и умения! – заяви той след завършването на втория анализ за деня в 1-ва ЗРБ.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!