fbpx

ВВВУ „Георги Бенковски“ отбелязва празника на ВВС с годишна научна конференция, нов кабинет и изложба

Снимки: Мила Караиванова

ВВВУ „Георги Бенковски“ ще отбележи 108 години Български ВВС с научна конференция и редица други мероприятия.

                Висшето учебно заведение започна с мероприятията по честването още днес, след като за пръв път от подновяването му бяха връчени дипломите на абсолвентите от 2020.

               Утре, 16 октомври, мероприятията започват още от сутринта с откриването на изцяло нов кабинет „Средства за поразяване“ , оборудването за който е подарено от „Дунарит“ АД – град Русе.

            От 11:00 часа ще се състои откриване на Международна годишна конференция. Годишната международна научна конференция на ВВВУ „ Георги Бенковски“ се провежда под патронажа на Министъра на отбраната на Република България г-н Красимир Каракачанов.

За участие в конференцията на 16 октомври са заявени 41 доклада в пет тематични направления: Авиационна и космическа техника; Военни науки и средства за поразяване; Електроника, комуникационна и навигационна техника;Електротехника, автоматика, информационни технологии, мехатроника и роботика; Социални, хуманитарни науки и филологии.

25 са външните участници в конференцията. Доклади ще изнесат полковник Мариус Бушой, Заместник – началник щаб на Многонационална дивизия югоизток на НАТО, Букурещ, Румъния и господин Валери Симеонов – ROHDE & SCHWARZ – БЪЛГАРИЯ

Честванията ще продължат другата седмица, когато ВВВУ „Георги Бенковски“ ще разкаже историята си в рамките на нова изложба.

Зорница Буковска

Подобни новини

error: