fbpx

Българските бойни плувци с първи парашутни скокове за годината

През изминалите две седмици военнослужещите от Морския специален разузнавателен отряд (по-известен като „Тихина“) изпълниха първите си парашутни скокове за 2021, съобщиха от Министерството на отбраната. Те бяха проведени в района на летище Балчик от самолет C-27J „Спартан” от 16-та Транспортна авиационна група от състава на 24-та авиационна база към ВВС, при спазване на противоепидемичните мерки.

Основните цели бяха да се усъвършенства организацията за планиране и ръководство на парашутната дейност във Военноморските сили, да се усвоят нови парашутни системи и да се провери подготовката на парашутистите за осъществяване на групов доцелен парашутен скок.

Изпълнени бяха общо около 450 скока в диапазона от 400 до 4000 метра, като част от тях – при сложни метеорологични условия. С това личният състав повиши натренираността и увереността си за адекватни действия във въздуха и при приземяване в усложнена обстановка. Военнослужещите надградиха уменията си да изпълняват парашутни скокове при граничен за парашутните системи вятър.

Морски командоси изпълниха своите първи опознавателни скокове с парашутни системи за принудително и за ръчно разтваряне, за което бяха поздравени с традиционния парашутистки ритуал „Ритник“.

Зорница Буковска

Подобни новини

error: