fbpx

„България Еър“ пуска нова самолетна линия до остров Крит

Снимка: Ангел Александров

Националният авиопревозвач „България Ер“ пуска нова самолетна линия от София до остров Крит, съобщи bgtourism.bg. Новината е била потвърдена от авиокомпанията, които са уточнили, че до дни ще бъдат съобщени новите въздушни директни връзки за 2021 г.

Полетите между София и летището Никос Казандзакис в столицата на гръцкия остров Крит – Ираклион, започват от 22 май. Продължителността на полета е 90 мин. Досега българските туристи, които желаеха да посетят острова имаха възможност да направят това с кола, автобус или самолет до Атина, а след това с ферибот до Ираклио. Нашенци пътуваха и с Ryanair от София до Ханя – една от областите на остров Крит. Към днешна дата цената за еднопосочен билет за възрастен е 160-170 лева.

Полетите на „България Ер“ са изключително удобни за туристите. Излитането на самолета е в 10:00, а кацането в 11:30 часа. Това дава възможност на гостите да се настанят навреме в хотелите си и да ползват следобедните часове за плаж или разходки до близки забележителности.

“България Ер” пуска полети до 4 нови директни дестинации в Гърция от София – Солун от 21 май; о. Крит – от 22 май; о. Родос – от 22 май и о. Корфу – от 11 юни. Предстои официално да бъдат обявени.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!