fbpx

„България Еър“ прибра първите бедстващи българи от Острова, Wizz с извънредни полети

Снимка: Георги Ватафов

С чартърен полет от Лондон Станстед националният превозвач „България Еър“ прибра снощи първите 40 бедстващи българи от Великобритания, научи FlightZone.bg По информация на Flightradar24.com самолетът „Embraer E190“ с регистрация LZ-SOF е кацнал в столицата малко след 02:00 часа. „България Еър“ ще има още два полета от Лондон днес, допълниха от превозвача. Те ще кацнат на софийския аеропорт съответно в 22:00 и 23:00 часа.

Четири извънредни полета са обявили Wizz Air между България и Великобритания за днес, съобщиха от авиокомпанията. Те са предвидени с цел да дадат възможност на българските граждани в Обединеното кралство да се завърнат в родината си за коледните и новогодишните празници. Полетът, за който все още могат да бъдат закупени билети, е Лондон Лутън – София, днес, 15:30 – 20:40 часа. Останалите три извънредни полета от британската столица – два до София, са вече разпродадени, а един до Варна – излетя тази сутрин.

Междувременно, Wizz Air ще продължи да изпълнява полети от Великобритания до страни, които не са наложили забрана за полети, пристигащи от Обединеното кралство, и ще продължава да следи отблизо обстановката в случай на нужда от добавяне или отмяна на полети.

Пътниците, които са засегнати от анулирането на полети в резултат на националните забрани за полети от Обединеното кралство ще имат възможността да получат 120% от първоначално заплатената тарифа като кредит в техния WIZZ акаунт, 100% възстановяване на сумата или безплатна резервация за нова дата. Пътниците, които са направили резервацията си чрез туристическа агенция или онлайн платформи за пътуване, трябва да се свържат с тях за допълнителна информация и възможности за компенсации. Макар да е извън контрола ѝ, Wizz Air искрено се извинява на клиентите за причиненото неудобство в резултат на отменените полети. Авиокомпанията ще продължи да следва стриктно всички национални рестрикции, тъй като безопасността и благополучието на пътниците и екипажа остават приоритет номер 1 за превозвача. Wizz Air също така благодари на пътниците за търпението и разбирането през тези предизвикателни за всички времена.

На летището пътниците ще преминават през бързи тестове. Хората с положителен резултат – ще подлежат на 14-дневна карантина, останалите – на 10-дневна.

Повече от 350 български шофьори все още са блокирани при Дувър, има и семейства с деца, след като се образува огромна опашка на границата на Обединеното кралство заради новия щам на коронавирус там.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!