fbpx

Бригаден генерал Русев: Приоритет през 2020 бяха дейностите по Air Policing и безопасността на полетите

Снимка: ВВС

Основната цел на 3-та авиационна база – Граф Игнатиево през 2020 г. бе поддържането и усъвършенстването на летателната подготовка. Това заяви днес, 11 януари 2021, командирът на военно формирование 28 000 бригаден генерал Николай Русев пред Командването на Военновъздушните сили (ВВС) по време на представянето на Годишния анализ на подготовката на личния състав. На него присъства и командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров.

Бригаден генерал Русев запозна присъстващите с цялостната дейност през изминалата 2020 и подчерта, че всички планирани и допълнително поставени задачи са изпълнени успешно. Той допълни:

„Уверен съм, че в близките месеци ни предстои качествена промяна в ресурсното осигуряване и интензивна летателна подготовка през годината“, допълни той. Приоритет през 2020 бяха дежурствата, свързани с дейностите по Air Policing, както и безопасността на полетите. При втория акцентът бе поставен върху своевременното прогнозиране, разкриване и минимизиране на основните рискови фактори.“

По отношение на кадровото изграждане на базата, анализът на данните показва, че е частично преодоляна негативната тенденция за намаляване на личен състав по категории.

„Благодарение на всички специалисти от базата отчитаме една успешна година, въпреки предизвикателствата от различен характер“, каза генерал-майор Петров. Той изтъкна, че обновление през настоящата година трябва да има, и то ще бъде свързано не само с началото на проектите за модернизация на летището, но и в летателно отношение, където ще се търсят пътища за увеличаване на броя на изправните самолети МиГ-29 и приучването и подготовката на млад летателен състав. Генерал-майор Петров благодари за усърдието, мотивацията и пълната мобилизация на личния състав за изпълнение на всички задачи през изминалата година, в това число и за активното участие в разработването на техническите задания във връзка с изграждането на новата инфраструктура на базата и пожела на всички здраве и успехи през настоящата.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!