fbpx

БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ НИКОЛАЙ РУСЕВ: НИЕ СМЕ ХОРАТА, КОИТО ПОЕМАТ РИСКА! НЕКА НАРОДЪТ НИ ВЯРВА – ЗА НАС НАЦИОНАЛНИЯТ ИНТЕРЕС Е ПРЕДИ ВСИЧКО!

Снимки: Владимир Касабов

Завършваме СЪВМЕСТНАТА СЕДМИЦА НА FLIGHTZONE И СПИСАНИЕ „КЛУБ КРИЛЕ“/PAN.BG по повод 70-ГОДИНИ 3-ТА АВИАЦИОННА БАЗА – ГРАФ ИГНАТИЕВО така, както я започнахме – с бригаден генерал Николай Русев и коментара му за колегите от Pan.bg.

Предстоят ни няколко много напрегнати години. Започва реконструкция на авиобазата и ремонт на полосата за излитане и кацане, за да можем да отговорим на всички изисквания за експлоатация на новия самолет. Всички технически задания бяха изготвени от експерти в авиобазата. Това беше огромна по обем работа, която продължава и към момента. Както вече казах, предстои ни и пребазиране на ново летище. Натоварването е огромно! Това, от което има нужда личният състав на авиобазата сега е повече спокойствие, за да продължи да изпълнява задълженията си по най-добрия възможен начин.


Всякакви медийни изяви на некомпетентни представители на различни организации, изразяващи лични мнения и селективно поднасящи информация за личния състав и състоянието на авиационната техника създават погрешни впечатления в обществото! Позорното унищожение на бойната ни авиация се дължи освен на такива хора и на мълчаливото, раболепно съгласие на някои от тези, които тогава носеха пагони, учеха в съветски военни академии, а днес надигат „свободолюбив“ враждебен глас, дават оценки и се опитват да ни поучават.


Ние сме експертите, които знаят кое, кога, как и защо се случва в базата. Ние сме и хората, които носят отговорност и поемат целия риск, произтичащ от летателната дейност и изпълнението на конституционните ни задължения. Затова смятам, че и нашата професионална гледна точка би трябвало да се взема предвид по отношение на процесите в бойната авиация.

Искам българският народ да знае и да вярва в нас, в това, че имаме ясни приоритети и национален дълг, които следваме със сърцето и делата си!

Зорница Буковска

Подобни новини

error: