fbpx

Богоявление: Бойните знамена на ВВВУ „Г. Бенковски“ ще бъдат осветени в Плевен

Днес 6 януари 2021 г. от 11:00 часа пред символа на Плевен – Мавзолея костница „Св. Георги Победоносец“ ще се състои традиционният Велик Богоявленски водосвет на бойните знамена.

         Отец Христо Георгиев от храм „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“ в съслужение  със свещеници от плевенските храмове след молитвата „За успех на народа“ ще освети бойните знамена на ВВВУ „Георги Бенковски“, Единния център за начална подготовка,  Военновъздушна учебна база, Областната организация на съюза на запасните офицери от запаса и резерва, Асоциацията на Сухопътни войски, Дружество „Военноинвалид“ и Клуб „Традиция“.

         Поради противоепидемиологичната обстановка представителните знаменни групи ще са със символична численост.

         На ритуала са поканени само кметовете и председателите на общинските съвети на Плевен и Долна  Митрополия, както и управителят и заместник управителят на Област Плевен. Ще присъстват командирите на трите формирования, които са част от Военновъздушните сили и Сухопътни войски и председателите на военно – родолюбивите организации.         

Ритуалът ще завърши със слово на Началника на гарнизон Плевен , той и Началник на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!