fbpx

Големият екстремен спортист и парашутист Винс Рефет, който загина в ефир – ВИДЕО

36-годишният французин Винс Рефет (Vince Reffet), по-известен като “Jetman” е загинал на 17 ноември по време на тренировка на своя отбор по полети с реактивни раници в Дубай, предаде “Gong”.

Трагедията e сполетяла спортиста по време на живо предаване по специализирана онлайн телевизия. Записите веднага бяха спрени от разпространение в интернет, тъй като станаха доказателство при разследването за причините за смъртта му.

Роден на 15 септември 1984 година, Винс Рефет прави първия си самостоятелен скок през 2000 г. През 2004 той се присъединява към Националния отбор на Франция по свободно летене (Freefly). Малко по-късно се мести в Емпуриабрава (Испания), за да тренира в местен парашутен клуб.

Преди да се отдаде на полетите с джет раница, Рефет беше известен като многократен победител в състезания по парашутизъм и т.нар. BASE-jumping (скокове от високи места с последващо отваряне на парашут). През 2014 г. той скочи от най-високата сграда в света – Бурж Халифа в Дубай.

През последните години Рефет се посвети на полетите с реактивни раници. Специализираният карбонов костюм и цялата екипировка позволяват да се лети с 240 км/ч на височина от 1800 метра.

Безспорно едно от най-впечатляващите му видеа е заедно с Ивис Роси, когато двамата прелитат в непосредствена близост до пътнически самолет А380 на Emirates Airlines. Прелитайки на само около 1200 m над Дубай, Роси и Рефет не трябваше да допускат грешка.  

При най-зрелищния си полет Рефет, заедно със своя сънародник Фредерик Фюжен, влязоха през вратата на летящ самолет. Изпълнението от ноември 2017 г., е известно като „Небесната врата“.

Avatar

Зорница Буковска

Подобни новини

error: Content is protected !!